nieuwe aanval ondanks medicatie

Mijn vermoedens zijn bevestigd na overleg met neurologie. Ik zit midden in een nieuwe schub (ms aanval)! Het zou volgens de boeken allemaal niet moeten kunnen met het medicijn dat ik gebruik en al helemaal niet nadat ik eind oktober ook een zware prednisolon kuur heb gekregen van 3 dagen. Maar ja; een half gezicht dat nu al 5 dagen aanvoelt alsof je verdoofd bent door de tandarts, een lamme tong ook voor de helft, een oog dat veel pijn doet bij kijken en het intens moe zijn kan niets anders betekenen dan dat de ms toch wel weer actief is door de neuroloog. 
Voor nu is het keihard duimen dat ik niet weer tijdelijk blind wordt aan een oog, het uitzitten en hopen dat deze klachten afnemen met een paar weken i.p.v. maanden. MS blijft je iedere dag weer verrassen alsof je een meubelstuk in elkaar moet zetten zonder beschrijving; wat je krijgt blijft een verrassing.
Enige conclusie die getrokken kan worden uit deze nieuwe aanval; het is meer dan tijd voor actie want pappen en nathouden werkt ook niet heel veel langer meer helaas.